Hoe kun je jouw minimalistische sieraden in goede staat houden?

In deze blog zullen wij aan jou meerdere tips geven dat ervoor kan zorgen dat jouw sieraden een langer tijd mooi en in een goede staat zullen blijven! De levensduur van een sieraad hangt onder meer af van het gebruik, het onderhoud en het materiaal. Minimalistische sieraden onderhouden is niet moeilijk, maar wel erg belangrijk!
Sieraden-onderhouden
  1. Probeer de aanraking met water zoveel mogelijk te beperken. Als je gaat zwemmen of douchen doe dan eerst jouw sieraden af. Achterblijvende chloor-, zout- en zeepresten kunnen namelijk jouw sieraden aantasten in kwaliteit en/ of kleur.
  2. Houd jouw sieraden vrij van parfum, zeep, crèmes en make-up om schade te voorkomen.
  3. Doe jouw sieraden af als je gaat sporten, intensief werk moet verrichten of gaat slapen. Zweet kan namelijk de levensduur van jouw sieraden aantasten. Bovendien kan tijdens zwaar werk en als je slaapt jouw sieraad onderhevig zijn aan slijtage met de kans dat ze kapot gaan.
  4. Doe sieraden die gemaakt zijn van elastiek voorzichtig om. Een te grote druk kan ervoor zorgen dat het sieraad kapot knapt.
  5. Vermijd fel zonlicht en de zonnebank. De sieraden houden zo hun oorspronkelijke kleur!
  6. Bewaar jouw sieraden op een donkere en droge plek. Een extra tip is dat je jouw sieraden goed moet uitleggen, omdat je op deze manier knopen en dus schade voorkomt!